Porodični odmor na Kritu

Porodični odmor na Kritu

Krit je najveće grčko ostrvo. Poznat je po svojim predivnim plažama, veoma ljubaznim domaćinima, arheološkim nalazištima, mediteranskoj klimi ali i takođe i po prijatnim noćima. Porodični odmor na Kritu je kompletan za svakog člana.

Vodena zabava na Kritu

Za decu postoje dve odlične atrakcije na Kritu – veliki akvarijum Cretaquarim, kao i vodeni park Asqua Plus. Vodeni park se nalazi na oko 30tak kilometara od grada Herakliona. Park je bezbedan i prilagođen je deci, tako da svoje mališane možete slobodno pustiti na nekih od tobogana u ovom parku koji ih broji više od 50.

Retimno

Za porodice sa decom, idealan smeštaj bi bio u gradu Retimno koji se nalazi na severnoj obali ostrva. Šetnja ulicama starog grada će vas svakako vratiti vekovima unazad, zbog mešavine različitih stilova gradnje.

Sama plaža u Retimnu je dugačka oko 12 kilometara, peščana je i pogodna je za decu zbog postepenog ulaska u vodu. Plaža je potpuno urađena i organizovana, te na ovoj plaži možete naći suncobrane i ležaljke, kao i mnoštvo kafića. Dok se vaši mališani bezbrižno kupaju i uživaju u moru, vi takođe možete uživati u nekom od kafica, ispijajući vašu omiljenu kafu. Uveče dok budete šetali pored plaže, imaćete utisak kao da ste u topskom raju, zbog palmi koje vas okružuju.

Krit, dronom, 4K

Ono što bih svakako preporučila kada ste na Kritu da obiđete i najlepše plaže koje je spadaju u top 10 plaža na svetu, a to su Balos i Elafonisi, Falasarna…

porodični odmor
Izvor: www.pixabay.com

Takođe i u okolini Retimna imate dosta plaža koje možete obići. Jedna od njih je svakako Preveli. Plaža je šljunkovita i nalazi se ispod manastira Preveli i okružena je brojnim palmama. Udaljena je 40 kilometara južno od grada Retimna.

Izvor: www.pixabay.com

Još jedna preporuka plaže za decu je i plaža Episkopi. Plaža je isto peščana, dobro je organizovana sa svim mogućim sadržajima.

Ukoliko je ostrvo Krit vaš izbor za ovo letovanje, budite sigurani da ste doneli pravu odluku i da će te se odlično provesti, zabaviti i uživati sa vašim mališanima. Samo treba da rezervišete i spakujete se, i porodični odmor na Kritu može da počne.

(Gordana Unković)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

Reload Image