Party ostrvo – Krit!

Party ostrvo – Krit!

Noćni život na Kritu ima u ponudi za svakog ponešto. Što se tiče noćnog života i provoda, ostrvo Krit ima reputaciju jednog od najboljih party ostrva.

Mesta Malia i Stalis su omiljena među onim koji žele da igraju do ranih jutarnjih sati. U drugim mestima možete naći mirna i tiha mesta za uživanje u zalasku sunca. Ako želite da iskusite opušteni ostrvski noćni život odlučite se Agios Nikolaos, Heraklion, Hanju, Retimno. Tu je mnoštvo tradicionalnih taverni za prijatne večere pored mora. Dakle, bez obzira da li uveče želite da pijuckate vino uz zalazak sunca ili da se provodite do svitanja, sigurno ćete na Kritu naći ono za čim tragate. Otkrivamo vam šta sve nudi ostrvo Krit!

nočni život, krit, ostrvo, grčka, hrana
Tradicionalna Kritska kuhinja

Party gradovi na Kritu

Krit je mesto sa nekim od najboljih klubova i barova među grčkim ostrvima. Mnogi od njih su otvoreni do jutra, pa možete iskusiti pravi kritski noćni život čak i ako izađete u 23h. Najveći ljubitelji provoda neće propustiti Maliu i Hersonisos. Malia je jedna od najpoznatijih evropskih klupskih destinacija, sa žurkama non-stop. Nakon leškarenja na plaži i plivanja u Mediteranskom moru bićete spremni da se uputite u neki klub. Svi se nalaze na samoj plaži, pa nećete morati mnogo da lutate kako biste našli celonoćnu žurku. Za dobro đuskanje najbolje su žurke u King Cross-u i The Zoo-u.

noćni život, krit, ostrvo, grčka
Party na Kritu

Ali ne zaboravite i čuvene party brodove u Maliji. Pukka Up Boat Party je samo jedan od takvih. On isplovljava rano uveče pa će vas vratiti na obalu taman na vreme da se uputite i u neki od klubova ili barova. Kao alternativa tu su Stalis i Hersonisos, dva takođe poznata gradića sa odličnim provodom, u kojima ne manjka noćnih barova. I u Hersonisosu se većina nalazi u ulici uz samo more, tako da možete obići više njih i uživati u različitoj muzici u toku jedne noći. Među najbolje ocenjenim su Palm Beach bar, New York Beach Club, Club Sensation, Enigma Nightlife, Cameo i Havana bar.

Opušten noćni život Krita

Ako želite da usporite i potpuno uživate, uputite se u šarmantne gradiće kao što su Agios Nikolaos i Hanja. Oni su idealni za opuštene večeri pored mora. Otkrićete pravo bogatstvo taverni u pastelnim bojama na obali jezera i oko marine u Agios Nikolaosu. Dok su u Hanji malo ekskluzivniji restorani na šetalištu paralelnom sa čuvenim svetionikom. Hanja je zaista divan spoj starog i novog, sa lavirintom uličica koje vas vode do žive luke sa barovima i tavernama. Dođite u pravo vreme i uživaćete u svežim morskim plodovima uz zalazak sunca, sa čašom vina u ruci.

Putovanje na Krit je i prilika da razmazite sebe jedinstvenim grčkim specijalitetima. Osim girosa i suvlakija, probajte dakose, pohovane puževe, sir mizitru, jagnjetinu sa stamagnatijem i sve uparite sa odličnim belim vinima. Tradicionalne taverne naći ćete širom ostrva, a najviše ih je u gradovima Heraklion i Retimno. To su mesta na koja ćete otići ako hoćete da iskusite kritsku muziku i ples, kao i dobar džez.

noćni život, krit, grčka, letovanje, barcino
Pored hrane kvalitetna je i muzika

Prošetajte uveče šetalištem uz more ili kroz uličice starog grada. One su pune divnih duboreza i elegantne grčke arhitekture sa uticajem venecijanske i osmanlijske arhitekture. Usput svratite u neki od mnogobrojnih restorana ili barova. Iako važe za mesta za mirniji odmor, u ova dva grada ne manjka mesta za izlaske. Ako ste u Heraklionu uputite se u Island of Desire za pravi noćni provod, a ako ste za nešto opuštenije onda u Verandu, Gerniku, Central bar ili Whistler. U Retimnu žurka je garantovana u Metropolis baru u starom gradu, Store 311 i Lux baru na šetalištu pre ulaza u stari grad. Preporuka su i vrlo posećeni Livingroom Lounge bar, Ali Vafi u starom gradu, Chaplins, Beatnik rock pub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

Reload Image