NAJBOLJE U GRČKOJ ( I deo )

NAJBOLJE U GRČKOJ ( I deo )

Grčka ima jako puno zanimljivosti – lepih plaža, gradova, istorijsih znamenitosti koje treba obići, kao i raznolikih ostrva. Mi ćemo vam sada navesti samo neke od lepota zbog kojih treba posetiti ovu prelepu zemlju.

Solun

Drugi po veličini grad u Grčkoj, sa jako bogatom istorijom, i velikim značajem. Poseduje i luku koja je jako bitna za trgovinu na Balkanu, grad je prelepog izgleda, pa je samim tim i jako posećen od strane turista.

Mistras

Služio je nekada kao glavni grad Peloponeza, jedinstven, smatran je gradom duhova, a sada predstavlja jedno od najočuvanijih mesta sa tvrdjavom, crkvama, koje imaju bogati istorijski značaj i sve to u prelepom prirodnom okruženju. Jedna od zanimljivosti koju ne bi trebalo propustiti.

mystras, grcka, odmor, letovanje,
Tvrdjava – grad, Mistras

Krf

Ostrvo Krf kao i istoimeni grad koji se nalazi na istočnoj obali ovog ostrva, odiše zelenilom, prelepim uredjenjem koje je kombinacija engleske i venecijanske arhitekture, kristalno čistom vodom i prelepom prirodom.

Naksos i Portara

Naksos ostrvo Kiklada koje je idealno kako za obožavaoce peskovitih plaža, tako i za one koji vole da uživaju u planinama. Ostrvo fascinira svojom lepotom ali i istorijom. Tu je i Portara kao glavna atrakcija, tj. mermerna vrata visoka 6m, i ona su ulaz u hram posvećen Apolonu.

Karpatos

Najmisterioznije ostrvo koje je sačuvalo svoju tradiciju, gde se u pojedinim selima još uvek neguje tradicionalni stil oblačenja, i naravno neizostavni jako zanimljiv pejzaž.

ostrvo, grcka, letovanje, zanimljivosti, odmor
Karpatos

Ios

Ostrvo sa najfinijim peskom, odličnim noćnim provodom, gde i pored sunca postoji blagi vetrić koji pruža osećaj nekog prirodnog ventilator za potpuni užitak na plaži.

Pirgos

Selo na ostrvu Tinos, koje je i pored naleta turista sačuvalo svoju autentičnost, naziva se još i mermernim selom, i obiluje istorijskim znamenitostima kojima fascinira turiste.

Andros

Zeleno i bujno ostrvo, koje se nalazi u blizini Atine, pa je vikendom gotovo uvek preplavljeno turistima najviše upravo iz tog grada, i oduševljava prelepim plažama sa zlatnim peskom. Odlikuje ga i mešavina tradicije, tj. istorije i modernog načina života, pogotovo u glavnom gradu ostrva.

ostrvo, grcka, atina, kupanje, plaza, zanimljivosti
Andros, Grčka

Sarakiniko plaža

Nalazi se na ostrvu Milos, i pored mnogobrojnih važi za njegovu najlepšu plažu. S obzirom da je Milos vulkansko ostrvo koje ima svoju sopstvenu geotermalnu toplotnu energiju, u nekim restoranima postoji atrakcija da se hrana sprema u pesku, gde se pre ponoći stavi i ujutru bude spremna za posluženje, nakon osmočasovnog kuvanja na prirodnoj konstantnoj toplotnoj energiji.

Santorini

Ostrvo vulkanskog porekla, sa zanimljivom bojom peska. Celo ostrvo je karakterističnog izgleda u obliku polumeseca, gde se zapadni deo ostrva strmo spušta u more, dok su na drugom delu brojne kućice specifičnog izgleda, poredjane na vrhovima litica i fasciniraju svojim izgledom.

Mikonos

Ostrvo sa belim kućicama neobičnih balkona i prozora, crkvama, kamenim ulicama, i naravno izvanrednim plažama. Mala Venecija je četrvt koja se smatra najlepšim delom ostrva, i iz koje je najlepše posmatrati zalazak sunca. Noćni provod je fenomenalan.

mikonos, grcka, grad, zanimljivosti, letovanje, odmor
Mykonos

Rodos – Lindos

Lindos je zatvoreni zaliv i mesto na ostrvu Rodos, sa jako poznatom i prelepom istoimenom plažom. Karakterišu ga uske ulice sa kaldrmom i belim kućicama, jako je popularno za turiste, a ima i prelep pogled na Akropolj koji se nalazi iznad mesta Lindosa. Još jedna od zanimljivosti koju morate posetiti.

grčka, zanimljivosti, plaža, ostrvo, lindos, akropolj
Ostrvo i zaliv, Rodos-Lindos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

Reload Image