Retimno – plaže

Retimno – plaže

Ljubitelji plaža, obratite pažnju.

Plaže su impresivne u prefekturi Retimno, i nalaze se duž južne obale ostrva. Na plažama Plakia, Šinaria, Damnoni, Amudi i Rodakino, posetioci se mogu prepustiti slobodnom ronjenju i vodenim sportovima, a plaža Suda je prikladnija za opuštanje i uživanje za ljude mirnijeg duha. Znači, regija za raznolike temperamente.

via GIPHY

Plaža u selu Rodakino

se nalazi na jugoistočnoj obali prefekture. Zove se Korakas, i osim kristalno čiste vode, takođe nudi i nekoliko soba za izdavanje, deo sa suncobranima i tradicionalne taverne.

Plaže na Ligresu, Triopetri i Agios Pavlosu

su poznate po impozantnom kamenju koje se prostire sve do Libijskog mora, ali i po dubokoj kristalno čistoj vodi.

Plaža Preveli manastira

Preveli, klisura, plaza, krit, letovanje
Velika reka Kurtaliotis

neverovatno divna plaža Prevelija se nalazi na jedinstvenom mestu. To je mesto gde se velika reka Kurtaliotis, uliva u Libijsko more i gde se završava Kurtaliotiko klisura. Na Vašem putu do Preveli manastira, pre nego što stignete do samog manastira, primetićete stazu koja vodi ka parkingu. Zašto je ona vredna pominjanja? Zato što ona vodi ka peščanoj plaži oivičenoj bezbrojnim palmama. Ovo je istinsko mesto za uživanje. Pre svega, na njega nailazite nenadano, a možemo ga bez premišljanja nazvati tropskim. Uživanje u tropskom, bez napuštanja Mediterana.

Agia Galini

krit, grcka, plaže, letovanje, sunce
Zalazak na Agia Galini plaži

okružena je trima planinama Asiderotas, Kedros i Psiloritis. Agia Galini se u Retimnu otvara u predivnu malu luku koja je tokom letnjih meseci prepuna posetilaca i živosti.
Glavna plaža Retimna se pruža duž severne obale ostrva dužinom od 13 km. Celom dužinom plaže se mogu naći i prebukirani i pusti delovi. Mnogi delovi nude razne sadržaje, naročito vodene sportove. Morske kornjače pod imenom Kareta kareta su ugrožena vrsta, naseljavaju ovu plažu i ovde polažu jaja.

Plaža Episkopi

nalazi se na zapadnoj obali Retimna i nudi veliki izbor aktivnosti. Na istočnom delu su četiri očaravajuća zaliva, a svaki na svoj poseban način lep. Panoramos, Geropotamos, Kitrenosi.

Primetili ste sledeće reči: kristalno čista voda, tropsko, palme, vodeni sportovi… Treba li Vam više? Bilo da ste aktivni ili pasivni posetilac, ova regija će, biti zaslužna za divne uspomene i čarobne fotografije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

Reload Image