Plaže Herakliona

Plaže Herakliona

Posetioci se ovde jednostavno očaraju, zaljube i bar jednom vrate. Čak i najzahtevniji, koji prvi put dolaze, biće oduševljeni čistom lepotom plaža u prefekturi Heraklion. Šta reći sem, treba ih sve ispitati.

Sem plaže Matala, jedne od najpoželjnijih destinacija u svetu još od vremena dece cveća i hipi pokreta, prefektura Heraklion obiluje brojnim plažama.

Tu su sve sorte, od onih mirnih i osamljenih, do plaža veoma organizovanih, koje nude sportske i zabavne aktivnosti, kao i restorane i barove na plaži.

Treba pomenuti nekoliko njih: Amnisos, Tripiti, Amudara (totalno prilagođena ljudima sa posebnim potrebama), Tris Eklisies, Maridaki. Na severu prefekture, obavezno probati plažu Limanakia u Hersonisosu, Potamos u Malji i ostrvo Dia. Najimpresivnije plaže u prefekturi su Kokini Amos (crveni pesak) i Komos na južnoj obali. Za one, koji žele savršen mir, trebalo bi da posete mali zaliv kod manastira Kudumas, Voidomatisa, Keratokampos, i Agiofarago. Na mapi atraktivnih plaža Krita je i Krisostomos u Kaloi Limenasu.

Ostaci luke antičkog grada Lasea su i dalje vidljivi na morskom dnu, u oblasti između kamene plaže i malog ostrva u blizini obale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

Reload Image