Heraklion iz drugog ugla…

Heraklion iz drugog ugla…

Heraklion je glavni i najveći grad na ostrvu Krit. Dom za preko 600.000 ljudi, što svakako garantuje mnogo sadržaja ako se kao turista nađete na Kritu.

Osim divnog trga Morosini, pešačke zone u centru, venecijanske tvrđave, crkava, Heraklion pruža zaista mnogo interesantnih sadržaja i netipičnih atrakcija.

Escape room

Prva atrakcija, zbog koje se mnogi više puta i vraćaju ovde je Escape House, koja će sigurno biti jedno od najzabavnijih iskustava u vašem životu. Svaka soba u kući ima drugačiju, misterioznu igru, u kojoj vi i vaše društvo učestvujete, a cilj je na vreme pobeći iz sobe. Na primer, jedna od soba je soba eksplozije a igra počinje tako što ste zaključani u sobi u kojoj se nalazi i bomba koja otkucava sa preostalih 45 minuta na satu. Morate shvatiti kako ste dospeli tu, ko vas je zaključao i zbog čega. Ali najbitnije, morate naći način da pobegnete iz sobe pre nego što sat stigne do nule! Escape House je odlična zabava za posetioce svih godina i za svako doba godine.

Morski svet

Ako dolazite sa decom, nemojte propustiti Kritski akvarijum Thalassocosmos. Ovaj kompleks sigurno će zainteresovati i fascnirati decu, dok budu šetali od akvarijuma do akvarijuma. Dobro je doći ranije kako biste izbegli gužvu, ali svakako računajte da će vam trebati dva do tri sata kako biste videli sve što ovo mesto nudi.

Dom muzeja

Heraklion je dom i nekim od najboljih muzeja u čitavoj Grčkoj, kao što je to Arheološki muzej. Toliko je toga da se vidi u ovom muzeja na dva sprata, da je nećete ni osetiti kad je prošlo četiri sata. I zgrada muzeja je sama po sebi predivna, kako je nedavno i renovirana, a istorija Krita je tako detaljno razložena i objašnjena i na grčkom i na engleskom. Drugi fantastičan muzej je Istorijski muzej Krita. Svaka prostorija ima drugačiju temu sa tekstualnim panelima punim informacija i detalja iz bogate istorije ostrva Krit. Zaista zavređuje vaše vreme dok ste na ostrvu.

heraklion, krit, grčka, muzeji
Dom muzeja…

Vinarija Lirarakis se često pominje kao najbolja vinarija na ostrvu Krit. Prilikom posete povešće vas na turu po vinariji i dati odličnu lekciju o istoriji same vinarije, vina, procesu proizvodnje. Tura se završava degustacijom vina, koja podrazumeva nekoliko različitih vrsta vina, posluženih sa sirom i krekerima. Naravno, ovom prilikom možete i kupiti neko od vina iz ponude Lirakakisa. Osoblje je odlično, prijateljski nastrojeno i predusretljivo i zbog toga će i ovo biti jedno od najboljih iskustava iz Herakliona.

Palata Knossos

Poslednje ali ne i najmanje bitno – posetićete čuvenu palatu Knossos. Preporučujemo da uzmete vođenu turu, kako biste potpuno razumeli i doživeli ovo značajno istorijsko mesto.

Neverovatan osećaj kada shvatite gde se u stvari nalazite! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

Reload Image