Vodeni parkovi, zabava za sve od 7 do 77

Vodeni parkovi, zabava za sve od 7 do 77

Jednu od najvećih atrakcija tokom letovanja na Kritu predstavljaju vodeni i tematski parkovi.

Aquaparkovi su mesta gde postoje razne atrakcije koje će deci, mladima, svima koji se tako osećaju, čitavim porodicama obezbediti vrhunsku zabavu i vrlo ispunjen zajednički dan.
Ostrvo Krit raspolaže sa 4 vodena parka. Tri se nalaze na istočnoj strani Krita, a jedan se nalazi u blizini Hanje na zapadu. Svi su vrlo sadržajni, sigurni i bezbedni.

Većina parkova ima tuševe, ormare za stvari i kafee i restorane gde možete uzeti hranu ili piće. Postoje poludnevne ulaznice, za određeni vremenski period u parku ili karte za ceo dan u aquaparku.
Ovde vam predstavljamo četiri glavna aquaparka na Kritu, tri na istoku: Watercity, Star Beach i AcquaPlus, i jedan na zapadnoj strani – Limnoupolis.

Do Watercity-ja postoje organizovani izleti, preko agencija, o kojima se možete raspitati kod predstavnika. Za ostale, karte možete kupiti online na zvaničnom sajtu svakog parka, a neki čak imaju kupone za popuste i vaučere koje možete da odštampate kako biste dobili popust tokom leta.

1. Watercity – Anopolis, oblast Heraklion

Watercity je najveći vodeni park na Kritu, i nalazi se u brdima Anopolisa, odmah iznad naselja Kokkini Hani. Do ovog parka organizuju se izleti, pa karte možete uzeti u lokalnim agencijama ili preko vašeg predstavnika.
Ovaj park je najveći i najbolji na Kritu. Tobogani su definitivno najzanimljiviji na ostrvu, a samo neke od atrakcija su ciklon tobogan, tobogani za trkanje, kamikaze, vodeni točak, lenja reka i turbo-ciklon. Postoje velike uređene oblasti gde možete da se sunčate i opuštate dok deca uživaju u bazenima. Svakako, ovde je uživanje u vodi na sve načine maksimalno i nezaboravno. Kompleks ima kabine i prostorije za presvlačenje, garderobere, kafee, restorane brze hrane, štandove za sladoled i prodavnice poklona i suvenira, i još mnogo toga. Radno vreme je od 10 do 18 časova.

aquaparkovi. krit, grcka, letovanje, zabava
Watercity

2. Aqua Plus park – Hersonisos, oblast Heraklion

aquaparkovi. krit, grcka, letovanje, zabava
Aqua plus

Aqua Plus park se nalazi izvan Hersonissosa, na putu ka Kasteliju. U pitanju je prvi aquapark na Balkanu koji je na 30km od glavnog grada Irakliona. Vodeni park srednje veličine nalazi se na veoma lepoj lokaciji sa velikim brojem bazena i tobogana, od onih ekstremnijih namenjenih odraslima, do atrakcija koje će deci omogućiti bezbedno uživanje i vodenu zabavu čitavog dana. Ukupno ima oko pedeset vodenih atrakcija, tobogana i dopunskih sadržaja. Jedan je od najpopularnijih vodenih parkova Grčke, sa oko 100.000 posetilaca po sezoni. U hotelima se od turističkih agenata mogu kupiti ulaznice, po ceni od 27 eura za odrasle i 17 eura za decu, plus 6 eura za transfer autobusom. Možete doći i taksijem, koji će vas iz Hersonisosa koštati oko 10 eura. Sve što konzumirate tokom boravka u parku se upisuje na narukvicu koja vam se izdaje na početku i onda sve plaćate na izlazu iz parka. Organizujte se tako da imate dovoljno vremena za odlazak jer mogu biti redovi za plaćanje i odlazak u špicu sezone.
Ovaj park je idealan ako ne želite da dugo čekate u redu za popularne vožnje, a želite svakako dobru zabavu. Iako nije još razvijen kao Watercity, polako postaje sve popularniji zahvaljujući šarmu, ljubaznom osoblju i blizini glavnih primorskih odmarališta.

3. Star Beach – Hersonisos

aquaparkovi. krit, grcka, letovanje, zabava, pena party
Star beach

Pun naziv ove prelepe plaže je Star beach village & water park hotel. Ovaj mali vodeni park se još više ističe odličnom atmosferom i dodatnim atrakcijama, uključujući klubove, bungee skakanje, karting i pena žurke. Pogodan je kako za zaista malu decu, tako i za tinejdžere, ali i odrasle. Ovde ima vrlo malo pravih tobogana, ali ima puno bazena. Ulaz u ovaj park je besplatan, iako morate platiti za nekoliko vožnji i dodatke kao što je Bungee Jumping. Cene pića i hrane su takođe razumne, slične kao i u samom mestu. Od određenih restorana i turističkih agencija u Hersonisosu, Stalisu i Maliji možete dobiti besplatne transfere do parka.

U akva parku postoji profesionalni fotograf, koji vas fotografiše dok se vi spuštate i uživate. Nakon toga, možete da mu priđete i kupite te fotografije, kako biste imali nezaboravne uspomene sa letovanja. Odmah do hotela je i prelepa plaža sa dodatnim sadržajima kao što su paraglajding, skijanje na vodi i slično. Ako želite jeftin dan u blizini plaže i uživanje u vodenom parku sa odličnim objektima brze hrane i kafićima odaberite Star Beach. Bitno je napomenuti, ipak, da u vrhu sezone u parku može biti zaista gužva.

4. Limnoupolis Aquapark – Hanja

aquaparkovi. krit, grcka, letovanje, zabava
Limnoupolis

Limnoupolis se nalazi na prelepom, smaragdnom području 8 km od grada Hanja u blizini opštine Varipetro. Zaista dobar vodeni park koji se prostire na 65.000 kvadratnih metara i nudi uzbudljive vožnje za celu porodicu. Ulaznice za Vodeni park su prilično razumne po ceni od 25 evra za odrasle osobe i 18 evra za decu od 4 do 12 godina. Mlađa deca i stariji od 60 godina ne plaćaju ulaz. Ovde možete provesti čitav dan jer su uslovi za vodenu zabavu vrhunski, a imate i gde nešto pojesti i popiti. Tu su dva bara, restoran, kisok, brza hrana, mini market, a mogu se iznajmiti i sobe za prenoćište. Osim toga tu su garderoba, tuševi i toaleti. Na licu mesta postoji mala prodavnica poklona, a ormarić za čuvanje vaših dragocenosti se dodatno plaća. Zdravstveni i sigurnosni aspekt u ovom parku se uzima vrlo ozbiljno sa potpuno obučenim spasiocima na svim vožnjama. Ako boravite u Hanji ili planirate obilazak mesta i regije, obavezno svratite u ovaj Aquapark. Radno vreme je svakog dana od 11 do 18 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

Reload Image